INSPIRASJON I HVERDAGEN

Jeg får mye spørsmål om hva som inspirerer meg i hverdagen og hvordan jeg får dette fram på lerretet. Som alle andre, lar jeg meg påvirke av sinnsstemning, energi, vær og vind, både for meg selv, men også fra andre. Det kan være dager hvor man planlegger å male, men hvor ingenting blir helt som man har planlagt.

Jeg går mye tur og elsker å ta bilder. I naturen kan jeg se fargekombinasjoner og været, skyer, skygger og sol former interessante bilder som jeg ofte ønsker å male. Jeg tar ofte bilder når jeg er ute og går tur med hunden min og bruker bildene til inspirasjon når jeg maler.

Jeg er glad i alt av kulturelle innslag og går ofte på konserter, teater, foredrag og kunstutstillinger. Dette gir meg kulturell input til bildene mine.

Ofte har også stedet jeg maler mye å si for inspirasjonen min. Jeg har maleutstyr overalt; hjemme, i galleriet, på hytta på Nøtterøy og på hytta på Gol. På den måten kan jeg male når jeg føler meg inspirert og har en plan i hodet mitt for hva jeg ønsker å skape. Noen ganger står jeg utendørs og maler, men for det meste står jeg inne.

Elsker også å høre på musikk når jeg maler og jazzmusikk er favoritten. Musikken kan dra meg veier i kunsten og være en ytterligere bidragsyter til å skape best mulig flyt i bildene.

Noen ganger kan noe så enkelt som nytt maleutstyr, maling eller en ny maleteknikk føre til at inspirasjonen til å male kommer flytende. Jeg kan gå i kunstbutikker lenge og se på akrylmaling og vurdere størrelse på lerret.

Så, hva lar du deg inspirere av. Kommenter gjerne under.