MALETEKNIKK

Jeg har alltid vært kreativ og likt å male, men det var ikke før i godt voksen alder at jeg bega meg ut på reisen til det å bli en profesjonell billedkunstner.

Som pensjonist fikk jeg brått mye mer tid og kom over et kurs i akrylmaling. Etter dette kurset fikk jeg blod på tann og tok 3-4 forskjellige kurs til for å lære meg nye teknikker. Ettersom jeg fikk mye god tilbakemelding på bildene mine, ønsket jeg å utvikle meg videre. Jeg beste meg for å utdanne meg til å bli billedkunstner på Nydalen kunstskole. Denne utdannelse lærte meg nye teknikker, fargekombinasjoner og ikke minne meg på rusten kunnskap jeg hadde tilegnet meg tidligere. Jeg fullførte utdannelsen våren 2020 og har utviklet meg og lært nye teknikker siden. Jeg maler hovedsakelig med akrylmaling og kommer til å legge til forskjellige maleteknikker på denne nettsider jevnlig.

Noe av det jeg er best på er fargekombinasjoner og blending av farger. Som regel blander jeg ikke ut fargene på forhånd på paletten, men blander det heller ut på selve lerretet og bruker forskjellige teknikker for at malingen og fargene skal blende inn i hverandre og skape balanse. På bildene under har jeg lagt hvit, brun og svart maling på lerret, enten i striper eller klumper. Det kommer helt an på hvor og hvordan jeg ønsker å ha det på bildet. Jeg bruker så en bred malepensel og en sprayflaske med vann for å dra malingen ut på den måten jeg vil ha det. På den måten blir malingen tynnere og mer gjennomsiktig.