LYSERE TIDER – NY INSPIRASJON

Det har vært stille fra meg her en lang stund og det har gått litt tid siden jeg sist publiserte nye bilder på instagram-profilen eller Facebook siden min. Vinteren har vært lang og jeg har lenge kjent på en følelse av å være uinspirert. Det jeg har malt har liksom ikke blitt helt sånn jeg ønsket og jeg har ikke hatt lyst til å stille ut noen av mine nye malerier eller vise de her på nettsiden min. MEN jeg er fortsatt aktiv som kunstner og jeg stiller fast ut på Galleri 1845 i Gamlebyen i Fredrikstad.

I takt med lysere tider, har jeg fått mer energi, lysten til å male og jeg har følt meg mer inspirert. Jeg har også fått solgt mer bilder i galleriet. Noe som ikke er bare bare i disse økonomiske tider. Vi merker at folk flest velger å bruke pengene sine på andre ting en kunst akkurat nå.

Jeg ønsker å vise dere hva jeg har jobbet med den siste tiden.

LYSERE TIDER – NY INSPIRASJON Read More »

MALING AV STORE AKRYLBILDER – BIG PAINTING KURS PÅ NYDALEN KUNSTSKOLE

Jeg har alltid vært sulten på å utvikle meg selv og lære noe nytt. I kunstnerfaget blir man egentlig aldri helt utlært og det er stadig nye teknikker, materialer, formater etc som man kan lære seg. Jeg drar ofte på kunstutstillinger for å bli inspirert, men i september 2022 bestemte jeg meg for å delta på et Big Painting kurs på Nydalen kunstskole for å lære meg å male store bilder på lerret. Kurset gikk over en helg i Oslo hvor vi fikk lære teknikker om hvordan male på store lerret. Her fikk vi utdelt lerreter på 2 x 2m og interiørmaling i primærfargene. Vi hadde frie tøyler til å male det vi ønsket selv og god veiledning fra kunstlærer underveis i løpet av helgen. Utstyret vi brukte var store koster montert på kosteskaft, svamper, filleryer, papir, maleruller og gumminal.

Her er noen bilder av hvordan maleriene var liggende på gulvet.

Vi startet arbeidet ved at lerret ble lagt på gulvet, hvor jeg jobbet meg rundt helt til lerretet var dekket med akrylmaling. Noe av det som gjorde teknikken annerledes og vanskeligere var størrelsen på lerretet slik at man vanskeligere får overblikk og at utstyret vi brukte var mye større enn det jeg vanligvis benytter i mitt arbeid. For å få mer avstand til det uferdige maleriet og få mer overblikk, ble lerretet hengt opp på veggen. På veggen var det lettere å fortsette arbeidet og få mer overblikk over hvordan jeg ønsket at maleriene skulle være da jeg fikk sett det mer på avstand.

Det er alltid gøy å lære noe nytt og utfordrende seg selv. Det mest utfordrende med stort lerret er å få overblikket, men jeg regner med at dette er en prosess som kommer med erfaring. Ikke minst går det utover knær og rygg, noe som ikke har blitt bedre med alder. Jeg trives nok mest med mindre formater da det er lettere å håndtere. Store lerret, krever stor plass i atelier for å arbeide og ikke minst plass i galleri for salg. Jeg fant fort ut at såpass stort format som 2 x 2m ikke var salgbart og valgte å dele maleriet i fire deler etter hjemkomst og arbeide videre med det. Jeg holder meg til maks 1,5 x 1,2m lerret fremover.

Alt i alt var dette en artig opplevelse.

MALING AV STORE AKRYLBILDER – BIG PAINTING KURS PÅ NYDALEN KUNSTSKOLE Read More »

MALETEKNIKK

Jeg har alltid vært kreativ og likt å male, men det var ikke før i godt voksen alder at jeg bega meg ut på reisen til det å bli en profesjonell billedkunstner.

Som pensjonist fikk jeg brått mye mer tid og kom over et kurs i akrylmaling. Etter dette kurset fikk jeg blod på tann og tok 3-4 forskjellige kurs til for å lære meg nye teknikker. Ettersom jeg fikk mye god tilbakemelding på bildene mine, ønsket jeg å utvikle meg videre. Jeg beste meg for å utdanne meg til å bli billedkunstner på Nydalen kunstskole. Denne utdannelse lærte meg nye teknikker, fargekombinasjoner og ikke minne meg på rusten kunnskap jeg hadde tilegnet meg tidligere. Jeg fullførte utdannelsen våren 2020 og har utviklet meg og lært nye teknikker siden. Jeg maler hovedsakelig med akrylmaling og kommer til å legge til forskjellige maleteknikker på denne nettsider jevnlig.

Noe av det jeg er best på er fargekombinasjoner og blending av farger. Som regel blander jeg ikke ut fargene på forhånd på paletten, men blander det heller ut på selve lerretet og bruker forskjellige teknikker for at malingen og fargene skal blende inn i hverandre og skape balanse. På bildene under har jeg lagt hvit, brun og svart maling på lerret, enten i striper eller klumper. Det kommer helt an på hvor og hvordan jeg ønsker å ha det på bildet. Jeg bruker så en bred malepensel og en sprayflaske med vann for å dra malingen ut på den måten jeg vil ha det. På den måten blir malingen tynnere og mer gjennomsiktig.

MALETEKNIKK Read More »

INSPIRASJON I HVERDAGEN

Jeg får mye spørsmål om hva som inspirerer meg i hverdagen og hvordan jeg får dette fram på lerretet. Som alle andre, lar jeg meg påvirke av sinnsstemning, energi, vær og vind, både for meg selv, men også fra andre. Det kan være dager hvor man planlegger å male, men hvor ingenting blir helt som man har planlagt.

Jeg går mye tur og elsker å ta bilder. I naturen kan jeg se fargekombinasjoner og været, skyer, skygger og sol former interessante bilder som jeg ofte ønsker å male. Jeg tar ofte bilder når jeg er ute og går tur med hunden min og bruker bildene til inspirasjon når jeg maler.

Jeg er glad i alt av kulturelle innslag og går ofte på konserter, teater, foredrag og kunstutstillinger. Dette gir meg kulturell input til bildene mine.

Ofte har også stedet jeg maler mye å si for inspirasjonen min. Jeg har maleutstyr overalt; hjemme, i galleriet, på hytta på Nøtterøy og på hytta på Gol. På den måten kan jeg male når jeg føler meg inspirert og har en plan i hodet mitt for hva jeg ønsker å skape. Noen ganger står jeg utendørs og maler, men for det meste står jeg inne.

Elsker også å høre på musikk når jeg maler og jazzmusikk er favoritten. Musikken kan dra meg veier i kunsten og være en ytterligere bidragsyter til å skape best mulig flyt i bildene.

Noen ganger kan noe så enkelt som nytt maleutstyr, maling eller en ny maleteknikk føre til at inspirasjonen til å male kommer flytende. Jeg kan gå i kunstbutikker lenge og se på akrylmaling og vurdere størrelse på lerret.

Så, hva lar du deg inspirere av. Kommenter gjerne under.

INSPIRASJON I HVERDAGEN Read More »

VELKOMMEN TIL MIN NETTSIDE!

Mitt navn er Lise, jeg er billedkunstner og velkommen til min nettside. Denne nettsiden er for å vise kunsten min til et større publikum og for å inspirere folk til å male. Jeg kommer til å oppdatere siden jevnlig med nye bilder. Jeg blir veldig glad om du legger igjen en kommentar om hva du synes om dem.

Ikke nøl med å ta kontakt om du ønsker å kjøpe et bilde eller om du er nysgjerrig på feks teknikken. Jeg har fast utstilling på galleri 1845 i Gamlebyen, Fredrikstad.

VELKOMMEN TIL MIN NETTSIDE! Read More »